miercuri, 8 iunie 2011

Ultimul Timiş 2 din Galaţi

Am trecut astăzi prin dreptul depoului de tramvaie din Barieră şi m-am bucurat să văd că măcar un mic fragment din istoria transportului local continuă să existe... Este vorba de singurul tramvai Timiş 2 care se odihneşte de ani de zile în depou, aşteptând să fie recondiţionat.
Din păcate, lucrurile se mişcă destul de greu la Transurb atunci când vine vorba de „resuscitarea” lui 57. Sper să se găsească o brumă de fonduri şi un „factor pro” pentru acesta până nu e prea târziu.
În depoul de tramvaie din Barieră, liniile se întind pustii. Când eram mic vedeam acolo multe Timişuri şi Tatre... Acum, în vegetaţia răcoroasă care s-a extins în voie, mai există un singur exemplar care ar putea să ne vorbească despre vremurile apuse. Iată-l în poza de mai jos.
Am să fac cu această ocazie, un mic comentariu parţial offline... O parte din regiile de transport din ţară şi-au înfiinţat un mic muzeu cu tramvaiele vechi pe care le-au utilizat. Au fost recondiţionate şi cu ocazia anumitor sărbători, acestea ies la stradă. Foarte frumos, dar de ce aceste regii nu au păstrat şi câte un exemplar din mărcile de autobuze şi troleibuze pe care le-au avut în serviciu?! Poate e vorba şi de puţin patriotism... Un TV 20, un Roman 112, un DAC 117E pe care să le fi văzut măcar odată pe an rulând pe străzile pe care cândva le-au acoperit aproape zilnic! Păcat că nu există interesul necesar...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu