marți, 2 august 2011

Traseu suspendat şi troleibuze în concediu

Asta fiindcă ieri s-a demarat o acţiune blitz (la început a fost blitz, pe urmă... elanul s-a mai domolit) lângă Inelul de Rocadă. Lucrările de intervenţie au tras pe dreapta troleibuzele de la 102 şi 104 şi au determinat un haos îndrăcit cu pornire de la baza dealului (ăla dinspre Mc spre Ţigline) şi până la semaforul care face ordine în intersecţia străzilor Brăilei, Coşbuc şi Prelungirea Coşbuc...
Circulaţia a fost deviată pe bucla de racord dintre străzile Brăilei şi bulevardul Cloşca unde şi-a pierdut prioritatea de acces. Aşadar ai de stat cuminţel (sau cuminţică) în maşină şi aştepţi să treacă colegii de trafic de pe strada cu prioritate. Iar în spatele tău, coada de vehicule creşte, creşte, creşte... Nici Poliţia nu poate decongestiona traficul, cu toată bunăvoinţa de care dă dovadă. Mereu vor exista nemulţumiţi, nu-i aşa?!
Bun, am trecut de primul ambuteiaj dar coloanele de maşini persistă fiindcă strada Saturn este şi ea închisă iar la bac de ajunge pe rute ocolitoare. De preferinţă, pe bulevardul Cloşca, prin Francezi sau pe Prelungirea Coşbuc, funcţie de răbdare şi de preferinţe.
Din Ţiglina şi până la semaforul de care am amintit anterior se merge, la orele de vârf precum şi-n perioadele premergătoare acestora, bară la bară. Abia pe urmă putem respira uşuraţi... Şi noi, şi maşinile.
După cum era şi de aşteptat, autobuzele au avut iar întârzieri iar traseul 16 a fost suspendat. Mă aşteptam la o rută alternativă (cea mai bună soluţie ar fi fost devierea pe bulevardul Cloşca). Să sperăm ca o astfel de posibilitate va fi luată în calcul şi se va materializa.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu