joi, 29 septembrie 2011

Razia de joi

La orele după-amiezei, echipele de la Control Trafic ale Transurb-ului susţinute de Jandarmerie au efectuat o nouă razie în mijloacele de transport care urcau spre Micro 19. Şi de această dată, bătrânul Rocar TZG a transportat efectivul „vânătoresc” şi a servit de... „birou mobil pentru înmânarea amenzilor”.
Controlul a fost rapid, doamnele şi domnii însărcinaţi cu misiunea de a verifica pasagerii mijloacelor de transport au dat dovadă de răbdare şi politeţe. Mijloacele de transport n-au avut întârzieri în grafic deşi, atunci când am ajuns la punctul de control, în faţa autobuzului în care mă aflam mai erau trase încă două plus un troleibuz.
Nu ştiu dacă se efectuează controale în ţările civilizate din Vest... La noi, în umila noastră urbe, am ajuns la concluzia că omul îşi respectă atribuţiile de călător numai de teama unei posibile amenzi. În altă ordine de idei, ne păstrăm... „apucăturile barbare” cu iz de comoditate teribilistă.
Citeam, zilele trecute, un articol dintr-un ziar local (iată link-ul:  http://www.antidotul.ro/68435/hingherii-transurb-cei-mai-mizerabili-dintre-bugetari.html ), un articol care, sincer să fiu, mi-a displăcut: controlorii trebuie să-şi facă meseria, fie că ne place sau nu fiindcă, într-un oraş în care respectul faţă de transportul în comun lasă mult de dorit din partea călătorilor, trebuie să existe un... stăvilar care să îndrepte lucrurile.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu