vineri, 21 octombrie 2011

Trasee misterioase

Cam aşa ar spune un turist care, poposind de exemplu în staţia de la Cinema Dacia se uită pe plăcuţele noi, care anunţă traseele ce opresc acolo şi mai apoi observă un tramvai care afişează o linie care nu se numără printre cele afişate. Aceeaşi întrebare poate fi ridicată şi-n alte staţii precum General sau 9 Mai...
Misterul are însă explicaţia lui: traseele care nu sunt trecute pe plăcuţele de staţie sunt cele de tip cursă convenţie. E drept că în trecut erau şi ele notate pe indicatoare. Motivul pentru care s-a renunţat la trecerea lor face diferenţa între cursele de interes local, puse la dispoziţia tuturor şi cursele cu regim special, care sunt corelate cu programul de funcţionare al anumitor instituţii contractante. (Orice călător se poate deplasa şi cu tramvaiele care deservesc cursele speciale, cu condiţia să aibă bilet.)

Bineînţeles, „beneficiarii de drept” ai acestor trasee speciale cunosc orele la care "tramvaiele lor" vin/pleacă din staţii... Cât în privinţa „celorlalţi călători”: ei au posibilitatea să ajungă la destinaţiile dorite cu mijloacele de transport puse la dispoziţie pe traseele locale, cu frecvenţă mult mai bună.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu