miercuri, 30 noiembrie 2011

Trafic...

Astăzi, fiecare sărbătoreşte, aşa cum crede de cuviinţă Sf. Andrei care este nu numai patronul spiritual al ţării noastre ci şi cel al oraşului Galaţi. Conştienţi de aceste semnificaţii, am înclina să credem că Galaţiul a organizat... ah, cum se spune... cireaşa de pe tortul festivităţilor dar n-a fost chiar aşa. De câţiva ani tot aşteptăm să vedem un suflu nou în ceea ce priveşte începutul sărbătorilor de iarnă dar edilii nu ne surprind cu nimic mai mult decât clasicul program pe care-l ştim de ani de zile...
Din punct de vedere al traficului, înregistrăm însă un plus: dacă în urmă cu doi ani circulaţia era sistată pe Brăilei şi, parţial, pe Domnească şi dacă anul trecut s-a circulat... printre oamenii care defilau pe carosabil, sub privirile îngăduitoare ale Poliţiei şi Jandarmeriei, anul ăsta, traficul a primit undă verde pe tot parcursul festivităţii. C-aşa e frumos într-un oraş dintr-o ţară aflată sub oblăduirea U.E.
Prin urmare, autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele au fost la datorie deşi, datorită fluxului mare de maşini şi a îmbulzelilor din intersecţii sau din preajma intersecţiilor de pietoni, au înregistrat întârzieri semnificative. Ca de obicei, cel mai dificil traseu a fost cupla 102/105. Culmea, în cursul serii au căzut două troleibuze şi au trebuit făcute joncţiuni... În altă ordine de idei, şoferi care trebuiau s-ajungă acasă au rămas la program, pentru substituiri. Datorită numărului mare de călători, la cupla menţionată s-a făcut o înţelegere de moment: la 105 s-a pornit cu două autobuze de la capăt de linie (al doilea şi-a sincronizat graficul cu primul) pentru a transporta pasagerii... Principiul a dat roade: nu s-au înregistrat întârzieri prea mari. Încă odată, atrag atenţia că, dacă Transurb-ul ar fi avut articulate, lucrurile ar fi stat şi mai bine! Prin urmare, continui să sper că în viitorul apropiat, cu ocazia unor noi achiziţii, conducerea societăţii de transport local va avea pe lista necesarului şi un grup de autobuze de mare capacitate!
Să vedem însă şi câteva fotografii din trafic, realizate din cabina unui autobuz:








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu