marți, 13 decembrie 2011

Fără taxator la 31

De ceva timp, conducerea Transurb-ului a renunţat la postul de taxator pentru linia care uneşte Micro 19 de gara Barboşi. Din păcate, această măsură a determinat ca linia menţionată să devină din „favorita” şoferilor un itinerariu dificil, unde nu mai există îngrămădeala de pe vremuri... Pe lângă faptul că s-a stins şi bruma aceea de respect pe care o mai aveau „cowboy-ii” de la periferie atunci când dădeau cu ochii de taxator, mulţi îndrăznesc să călătorească ilicit fiindcă ştiu că organele de control nu-şi fac apariţia la acest traseu. De asemenea, se merge uneori şi pe principiul primitiv, totodată bizonic, de intimidare a şoferului în cazul în care îndrăzneşte să pomenească de plata călătoriei. 
De când lipseşte taxatorul, autobuzele care aleargă la 31 au devenit (şi) mai murdare: pungi de chipsuri, coji de seminţe, ambalaje, sticle şi multe alte deşeuri sunt împrăştiate pe podelele şi banchetele din saloane, semne clare ale unei educaţii demne de copita vacii. Asta ca să nu mai adăugăm mirosurile profunde de transpiraţie, bălegar sau cele provenite de la cetăţenii certaţi cu apa (rău de tot!), mirosuri care se imprimă în banchete.  
Discutam, în cursul zilelor trecute, cu câţiva prieteni şoferi despre noul aspect oferit de traseul 31... Ei bine, nu e chiar nou dar poate fi considerat un pas înapoi în... ceea ce înseamnă stăpânirea fraudei şi a golăniei unor călători!
Economic vorbind, s-a făcut o reorganizare pentru a se mai reduce din cheltuieli şi totodată, pentru a se gestiona mai bine bugetul Transurb-ului; practic... avem „scurgeri” de natură financiară la traseul 31, un plus de stres pentru şoferi şi un plus de debandadă în ceea ce priveşte sarcinile călătorilor.
Probabil că nu se va întreprinde nimic în această direcţie, atâta vreme cât încasările de la 31 vor justifica salariile pe care le-au avut taxatorii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu