duminică, 15 iulie 2012

Seriozitate până la capăt de activitate

...”sau capăt de linie”, cum îi spun unii şoferi atunci când îşi lasă mijlocul de transport la terminalul din... parcul rece, ultima oprire unde trag mijloacele de transport înainte de bine meritata pensionare.
Se ştie că epoca Isuzu - care a caracterizat mai bine de un deceniu de transport local - se apropie de sfârşit... Cu toate acestea, supravieţuitorii ei doresc să se retragă cu stil şi să ne vorbească, încă odată, despre ceea ce înseamnă seriozitate, pricepere şi răbdare în ceea ce priveşte întreţinerea unui mijloc de transport local, dintr-o generaţie ce n-a fost capricioasă şi s-a pus în slujba călătorilor.
Fie că ne place să recunoaştem sau nu, au fost perioade dificile din istoria transportului nostru local, perioade pe care le-am traversat cu ajutorul acestor midibuze. Ne-am îngrămădit, am vociferat, ne-am luat la harţă dar... am ajuns cu bine la destinaţie.
Prezentul marchează mijloace de transport spaţioase... DAB, MAZ, Den... Să nu-i uităm însă pe veteranii care au dus greul în micuţele lor saloane până la apariţia... salvatorilor.
Unele „gâgâlici” ne-au părăsit... Altele continuă s-apară şi astăzi în regimul local, pe rutele lejere (precum s-a întâmplat şi cu ultimele Rocar-uri în 2007 – 2008): 15-le cel „zbuciumat” de pietrele cubice din valea oraşului, 16-le şi 25-ul care niciodată n-au prea mulţi pasageri, 22-ul actual, „mâna de ajutor” pentru linia 11, ruta 29 - ce-i drept - gestionată tot mai rar, 34-ul dintre sărbători, traseele 8b şi 36 în zilele norocoase precum şi legătura provizorie (transbordarea) dintre Stadionul Oţelul şi Cinema Dacia (Micro 20). Ah, şi să nu uităm cursele convenţie pentru secţiile unui combinat cu tot mai puţini angajaţi care se încadrează „de minune” în salonul unui Isuzu...  Aş menţiona aici şi traseul 12 însă, conform ultimelor informaţii, acesta este deservit de colegele de generaţie marca Prestij...
Unul dintre fruntaşii rămaşi în serviciul local este EEJ, cu aproape 13 ani la activ... Iată-l suprins astăzi, la traseul 22. Zilele trecute a fost la 15...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu