duminică, 30 iunie 2013

Prolog pentru... trecut

Începutul istoriei troleibuzului în urbea noastră a avut loc în data de 20 august 1989. Debutul s-a marcat cu şapte troleibuze (DAC 117E) şi un traseu (Micro 19 – Centru). În acea perioadă, troleibuzele nu aveau încă acces în Autobaza 1; ele erau ţinute în extremitatea esplanadei din faţa Sălii Sporturilor unde existau două linii de găzduire.
Au trecut aproape 24 de ani de atunci iar extremitatea esplanadei amintite va servi din nou troleibuzele. De această dată, cu scopul de terminal provizoriu pentru traseul 102.
Conform informaţiilor furnizate din surse oficiale, troleibuzele vor întoarce în această locaţie timp de trei săptămâni (perioadă necesară pentru ca echipele de la Tancrad să modernizeze intersecţia străzilor Frunzei, Stadionului şi Brăilei), mai precis între 1 şi 21 iulie.
Astăzi – cu o zi înainte de implementarea acestei modificări – am realizat câteva fotografii asupra reţelei de troleibuz: ea este deja pregătită şi s-au efectuat şi probe (la prânz, pentru „finalizare”, a ieşit MAZ-ul 1400).
Istoria se repetă... Doar că acum avem alţi protagonişti; DAC-urile electrice s-au dus de multă vreme. Aşadar Astrele 415 T şi MAZ-urile 203 T ne vor aminti de mâine despre... debutul troleibuzului la Galaţi.
-reţeaua dinspre Micro 19 a intrat în conservare:


-un set de fotografii privitor la reţeaua amenajată pentru serviciul troleibuzelor ce vor opera linia 102:






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu