marți, 23 iunie 2015

Terminalul din Bazin, redeschis pentru transportul electric

O dată cu încheierea lucrărilor de infrastructură din intersecția străzilor Basarabiei și Traian, tramvaiele și-au reluat cursele spre terminalul de lângă Bazinul Nou. Așa cum am amintit într-un material anterior, s-au efectuat teste cu Duewag-ul 1267 și apoi, echipele de intervenție de la depourile de tramvaie au intervenit acolo unde a fost nevoie pentru a se asigura un transport sigur și cât mai eficient.
Recunosc, mă așteptam să revăd Tatre KT-4D dar pe liniile 5 și 42…  Însă poftim, SURPRIZĂ! Ele deservesc o altă variantă (Liceul 9 – Bazinul Nou), variantă care a primit numărul 6.
Din câte mi s-a spus, varianta este doar una provizorie: după ce se va redeschide traficul pe viaductul care leagă orașul de C.S.G., linia 6 va însemna Poarta Est – Bazinul Nou.
Să revenim însă la ceea ce înseamnă linia 6… Și la cele două Tatre KT-4D care au deservit-o astăzi: 1334 și 1336





 
 


3 comentarii:

  1. Consider ca numarul liniei nu prea a fost ales cum trebuie! Linia 6 fiind cunoscuta drept Piata centrala-C.S.G.Acest nou traseu ar fi putut primii numarul 2,38,43 sau 45.

    RăspundețiȘtergere
  2. Numerele liniilor de tramvai pot fi si ele schimbate... 2, 38, 43 si 45 au existat candva. La fel ca si 6. Important este sa se cunoasca ruta urmata si - desigur - terminalele.

    RăspundețiȘtergere
  3. salut! multumesc pentru pozele precum si stiri! totusi, nu inteleges, de ce nu a-fost reintrodus linii 5 si 42... bine cred ca acestea ar atrage mai multi calatori decat 6 in versiunea sa actuala...

    RăspundețiȘtergere