marți, 17 martie 2020

Transurb S.A. : aprinde farurile!

De astazi, 17 martie, mijloacele de transport gestionate de societatea Transurb S.A. deservesc calatorii urbei noastre dupa programul zilelor de sambata, duminica si a celor considerate a fi Sarbatori Legale. Facand haz de necaz, cei de la Transurb probabil au ales sa sarbatoreasca virsul Corona prin reducerea numarului de capacitati de transport de pe trasee. 

Pe data de 16 martie, societatea de transport Transurb S.A. a facut cunoscuta aceasta decizie pe site-ul ei: 


...argumentand-o prin faptul ca unitatile de invatamant sunt inchise si prin urmare calatorii sunt putini... Intreb si eu acum, avand in vedere ca la Transurb lucreaza oameni care au vizitat atat orase din Romania cat si din strainatate si au vazut ce inseamna un transport civilizat: ce inseamna calatori putini in opinia dumnealor?! Cumva grad de umplere al mijlocului de transport public local de sub 70%?! Ca asta se tot ofera, din vremurile Epocii de Aur, pe cand se facea reducere la carburanti si pana in prezent, cand autobuzele circula aglomerate! Sa va intreb de ce la traseul 12 circula Karsane si oamenii se calca in picioare inca de la plecarea de la capatul de linie din Piata Centrala?! Nu cred ca in strainatate se merge pe acest principiu si nici in alte orase din Romania!

Pe urma... Galati-ul este unul dintre orasele unde au fost depistate cazuri de Covid 19. S-a facut si se face campanie despre cum sa ne ferim de acest virus. Bine inteles, unii cetateni s-au dovedit din nou solidari cu indiferenta (ca si prostia trebuie sa traiasca si sa fie promovata...) si profitand probabil de faptul ca Vulpita si Viorel nu apar de la 9 a.m. pe micile ecrane, au iesit la plimbare sa ia pulsul orasului, asa cum o fac, din rutina, aproape zi de zi, dimineata de dimineata. 

Daca s-ar fi facut monitorizari asupra fluxului de calatori si ar fi existat interes asupra acestui aspect (inainte se faceau astfel de monitorizari fiindca existau... alti oameni la I.J.T.L./R.A.T.U./Transurb ) precum si daca ar fi existat un MINIM DE RESPONSABILITATE SI RESPECT FATA DE CALATORI, conform regulilor stabilite de medici, mijloacele de transport n-ar trebui sa circule aglomerate ci cat mai aerisite cu putinta! Sau se fac cumva economii pentru... alte scopuri si nu stim noi, galatenii?!!

Cu siguranta ca parerile sunt impartite si dincolo de acestea, vor exista idei sincere, ale celor deschisi la minte si idei prefabricate, ale celor spalati pe creier care indiferent de situatie, raman loiali in promovarea partidelor si implicit a intereselor politice. Dar sa vedem lucrurile in felul urmator: daca unii calatori nu sunt constienti asupra unor riscuri pe care si le asuma in mod gratuit (ma refer aici la... plimbaretii fara scop), pentru prostia lor nu trebuie sa plateasca oameni nevinovati care merg la munca pentru a asigura strictul necesar unei societati (asistente, brutari, transportatori...) si nici familii sau rude... 

Daca ai profesionisti, foloseste-i, Transurb S.A.! Si revino macar la programul normal pentru zilele de luni - vineri! Am aici familie si prieteni care nu apeleaza zilnic la serviciile pe care le oferi dar mi-as dori ca atunci cand unul dintre acestia urca, din necesitate, intr-unul din mijloacele de transport public local, sa ajunga sanatosi acasa!

Mai jos, o fotografie care nu-mi apartine dar care justifica afirmatiile pe care le-am formulat:

  

Un comentariu:

  1. In Iasi , incepand de azi nu circula nici un autobuz sau tramvai intre 8-15:30 si 18-21 , cu exceptia traseului 5 care circula intre 13-18. In Oradea se circula conform programului din timpul scolii pentru a se evita aglomeratia , o masura nepopulara , OTL nu este multumit nici daca vehiculele sunt umplute 100.

    RăspundețiȘtergere