luni, 9 aprilie 2012

Jurnalul lucrărilor pe tronsonul Asachi – Oţelarilor: trei din patru

În prezent, singura stradă care nu a fost afectată de lucrările celor de la Tancrad este Stadionului, cel mai probabil, strategic... „întârziată” pentru a nu zăpăci traficul.
Am spus ca măcar odată pe săptămână să străbat şantierele deschise de luna trecută şi să prezint modul în care evoluează lucrările. Astăzi a fost una dintre acele zile de... sondaj: m-am deplasat cu puţin timp după orele 18 dinspre Oţelarilor spre Asachi pentru a observa evoluţia lucrărilor. Înainte de a prezenta rezultatele, doresc să felicit atât Transurb-ul pentru eficienţa gestionării traseului provizoriu cât şi Tancrad-ului pentru modul rapid în care mişcă lucrările.
Strada Oţelarilor a intrat a doua în reparaţie şi doar pe porţiunea cuprinsă între intersecţia cu Stadionului şi localul Casata. Cu toate acestea, porţiunea menţionată este fruntaşă la demararea operaţiunilor de schimbare a sistemului de administrare a apelor menajere... Poliţia a vegheat asupra traficului cu două echipaje în dreptul Casatei.















Următorul sector este cel corespunzător străzii Frunzei, unde linia de tramvai a fost înlăturată în întregime, pe ambele sensuri de circulaţie iar piatra cubică, bosolită din locaţia în care sălăşluia de decenii, mai există doar pe câţiva zeci de metri dinspre intersecţia cu strada Prelungirea Brăilei.
O parte din copacii de pe Frunzei au fost tăiaţi. Alţii... doar „coafaţi” (sau, mai bine zis, „decapitaţi”). În faţă la Grandly, semaforul schimbă culorile în zadar: nimeni nu intră şi nimeni nu iese de pe această stradă.













Dincolo de Prelungirea Brăilei avem parte de o surpriză: s-au început lucrările şi pe Asachi. Deocamdată s-a scos o parte din şinele de tramvai de pe retur – asta după ce în cursul zilelor trecute a fost demontată reţeaua de alimentare pentru tramvaie – s-au marcat locurile în care calea de rulare va fi tăiată cu autogenul şi s-a „scurmat” terenul. Iată imagini de la faţa locului:








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu