sâmbătă, 29 septembrie 2012

Străjerul depoului din Barieră

Este unul dintre cele mai vechi tramvaie ale regiei noastre de transport local, retras de ceva timp din circulaţie dar activ pentru manevre în cadrul depoului 2, cunoscut şi sub denumirea de „Depoul Tatra”...
Tradiţia se respectă cu nostalgie: străjerul acestui depou este un pensionar din Magdenburg, retras cu mult timp din peisajul urban dar activ pentru manevre.
Nu mai are mult până se va elibera şi de această ultimă sarcină care continuă să-l facă util şi să-i aline totodată bătrâneţile...
Primul său număr a fost 7, cu care a deservit majoritatea traseelor de tramvai din anii 90; a circulat mai apoi în tandem cu colegul 10 pentru personalul C.S.G.-ului. Inainte de pensionarea oficială a mai avut câteva escapade în regimul local însă fie ca suplinitor, fie ca vagon de serviciu între cele două depouri. A prins prima numerotare – cea din 2007 – când „clasicul 7” a fost schimbat cu... 0075 precum şi pe cea de-a doua, când 0075 a devenit... 1317.
Iată-l mai jos... Încă puternic, încă de încredere, încă util personalului care lucrează în depoul din Barieră. Şi-a îndeplinit cu vârf şi îndesat rostul; nu peste mult timp va deveni o amintire, una de care cu siguranţă ne vom aduce aminte mereu, cu plăcere:



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu