miercuri, 21 august 2013

Pregătiri pentru revenirea tramvaielor


Conform primei declaraţii oficiale a Transurb-ului, publicate în presa locală, transportul electric pe tronsonul Asachi – Oţelarilor ar fi trebuit să se reia pe data de 10 august. Din păcate, acest lucru n-a fost posibil atunci întrucât s-a dovedit necesară o serie de lucrări la reţeaua de alimentare şi infrastructură, rezultate obţinute în urma unor probe cu tramvaiele Duewag L (1266 şi 1269).
S-a lucrat, în paralel, şi la îmbunătăţirea infrastructurii în unele zone neafectate de proiectul Regio, cum ar fi în zona Pieţei Energiei sau pe porţiunea dintre Casa Roşie şi Reno.
Astăzi după-amiază s-au efectuat din nou probe, de această dată cu ZGT-ul 1532. Mai sunt câteva mici detalii de ajustat pentru ca circulaţia tramvaielor spre/dinspre Micro 19 să se desfăşoare în deplină siguranţă. Noaptea i-a prins pe electricienii de la „Fir-Contact” la datorie... Şi nu e prima noapte de când s-a stabilit colaborarea cu cei de la Tancrad în vederea instalării echipamentului necesar deplasării mijloacelor de transport electrice... Nu ştim încă dacă mâine, gălăţenii se vor bucura de KT-uri şi ZGT-uri pe traseele 5, 7 sau 39 dar ştim că se dă tot interesul pentru ca acestea să revină în circuitul local în cel mai scurt timp posibil!

Un alt aspect care m-a surprins în mod plăcut este instalarea elementelor de siguranţă în refugiile create pentru călătorii care vor apela la serviciile tramvaielor. Iată, pe sensul spre Micro 19, au apărut deja „parapeţi” realizaţi din bare metalice în staţiile de la fosta Billa 1 şi Cinema Dacia:






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu