marți, 30 decembrie 2014

Superbă regia!

Viscolul și ninsoarea din cursul zilei de ieri a făcut spectacol. Pe lângă decorul de basm pe care au reușit să-l contureze încă din primele douăzeci de minute de creație și mai apoi să-l dezvolte cu generozitate până în cursul serii, ambele au pus la încercare atât sportivitatea trecătorilor cât și priceperea conducătorilor auto.
Deși meteorologii au anunțat din timp codul portocaliu, autoritățile locale au dormit la căldurică în timp ce clasa muncitoare a dat din coate s-ajungă la posturi; ieri dimineață la ora 5:20, în drum spre muncă, am făcut “drift-uri” involuntare cu autobuzul întrucât pe strada Coșbuc nu intervenise nici un utilaj de deszăpezire. Culmea ironiei, aveam să aflu că doar trei astfel de utilaje erau prezente la datorie, dintre care unul pe strada Traian (!), marcată de șantiere și evitată de majoritatea șoferilor.
Transportul local a avut de suferit din toate pozițiile… Din lipsa sărărițelor precum și din cauza unui maxi-taxi care a oprit din prea multă lăcomie să îngrămădească vreo zece inși peste alții douăzeci aflați deja în salon, un troleibuz a rămas blocat pe dealul de la Bănci. Astfel, în aproximativ o ora, toate “electricele” aflate la traseele 102 și 104 s-au strâns în spatele colegului nefericit… Și aici le-a troienit zăpada!
Deși s-a încercat suplementarea traseelor 102 și 104 cu autobuze, au existat întârzieri masive care au fost cu greu recuperate seara. Pe strada Brăilei, între TreiStar și Ministerul de Finanțe s-a circulat pe contra-sens iar Poliția, aflată la datorie, a dirijat și sprijinit traficul în mod corespunzător.
Tramvaiele au luptat cu zăpada atât cât au putut… Plugurile și-au dat toată silința pentru a menține activitatea pe traseele 1 și 39. Într-un final au fost biruite iar tramvaiele s-au retras la depou.
Mai jos, postez un set de fotografii pe care l-am realizat ieri, cu troleibuzele blocate pe dealul de la Bănci. Menționez că după ora 12, un excavator a venit să le elibereze iar după-amiază, acestea au ajuns, într-un târziu, la autobază.
 







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu