marți, 17 februarie 2015

Pregătiri de vară

Problema majoră în ceea ce privește activitatea mijloacelor de transport local în sezonul estival o reprezintă căldura din saloanele acestora. Autobuzele pe care le-am achiziționat în ultima perioadă sunt ambițioase, comode, oferă căldură iarna dar nu și… răcoare vara. Iar asta fiindcă acestea provin din țări unde lunile mai – septembrie nu crează disconfort călătorilor.
Prin urmare, limitându-se la bugetul oferit de Primărie, regia noastră de transport local a optat pentru cea mai eficientă soluție permisă: amplasarea geamurilor cu deschidere laterală.
Procesul a început în mod timid, de pe vremea DAB-urilor și a prins amploare în dinastia Den-urilor B96 cu câte două geamuri cu deschidere, unul pe partea stângă și unul pe partea dreaptă, poziționate în așa fel încât în cursul deplasării, să permită ventilarea mijlocului de transport.
Nu știu cum va fi vara care urmează; sper să aibă milă de noi și să nu ne scorojească. Cert este că regia noastră de transport local a început deja să pregătească cele mai recente achiziții ale sale – DAF-urile SB250 – pentru lunile de foc. În comparație cu Den-urile, Berkhof-urile vor primi patru geamuri pentru aerisire (câte două pe fiecare parte), c-o deschidere mult mai largă.
Suntem la mijlocul lunii februarie iar Berkhof-ul YMV este primul din lot care a fost dotat cu aceste aerisiri. Și având în vedere că beneficiază și de trei trape superioare, active integral de la bord… o vară capricioasă n-ar trebui să fie o problemă în circuitul nostru de transport local!
 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu