duminică, 31 iulie 2016

Spre Gară…

Locurile se schimbă în timp… În acest sens, unul dintre cele mai expresive exemple îl constituie fostul terminal aferent Gării C.F.R. …vă mai amintiţi cum arăta în prima jumătate a anilor 90?

-captură din filmarea realizată în 1993 de Dave Spencer şi Richard Lomas:



Astăzi… doar statuia Soldatului Necunoscut şi clădirea dărăpănată care cândva a reprezentat fostul club al C.F.R.-ului au rămas să ne mai povestească despre vremurile de odinioară.

Liniile de tramvai au dispărut treptat… mai întâi cea de pe strada Ana Ipătescu, pe urmă cea care cobora dinspre strada Mihai Bravu. A urmat terminalul. Chioşcurile şi barurile care se întindeau în şir indian vis-à-vis de fostul club al C.F.R.-iştilor s-au stins o dată cu mutarea terminalului aferent autobuzelor în dreptul noului sediu al gării de călători.

Piatra cubică a dispărut şi ea în favoarea asfaltului… a mai apărut o parcare, s-au mai plantat puieţi în fostul capăt de linie al tramvaielor iar in jurul “Soldatului Necunoscut” a fost amenajat un parc cu flori.

În prezent, zona menţionată continuă să ridice două întrebări: ce se va întâmpla cu clădirea ce a găzduit clubul C.F.R.-iştilor şi când se va asfalta terminalul autobuzelor precum şi zona cuprinsă între terminal şi intersecţia cu strada Gării?!

-astăzi dimineaţă… drumuri noi dar rute constante: 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu