duminică, 25 noiembrie 2018

… treburi_facute_la_jumate @Galati.com…


Titlul acestui articol nu reprezinta promovarea vre-unui site ci reflecta si face trimitere – in mod ironic – la multitudinea de lucrari incepute si nefinalizate in cadrul urbei noastre.
Respectand tematica acestui blog, vom viza transportul public local, mai concret episodul cu adaposturile de statii.
Suntem la a treia incercare in ceea ce priveste formatul acestor adaposturi… Probabil ca o parte dintre dvs. isi mai aminteste de prima serie, cea cu reclame luminoase in laterale precum si cea de-a doua, cu geamuri transparente… Nu am fi ajuns la a treia incercare daca s-ar fi luat in calcul, in prima etapa a proiectarii, si gradul de civilizatie al unor calatori…
Acum, iata-ne in sfarsit ajunsi la o varianta care pare apreciata de majoritatea calatorilor: adaposturi autocolantate cu programul de transport specific statiei respective, itinerariile traseelor ce tranziteaza statia, harta de transport public local precum si imagini vechi si noi din cadrul orasului nostru.
Sa incepem cu partea frumoasa… Din primvara acestui an si pana in prezent, peste o treime din numarul de statii din oras a primit adaposturi noi iar altele, beneficiind de adaposturi cu geamuri din sticla, au fost reparate si autocolantate corespunzator. Se intentioneaza pe parcursul lunilor urmatoare, modernizarea si amplasarea de materiale informative in toate statiile deservite de transportul public local de calatori.
Un aspect mai putin placut este acela ca unele statii sunt amplasate in locatii ce ar fi trebuit pregatite corespunzator pentru ca pasagerii sa astepte in mod decent mijloacele de transport dorite. Sunt statii amplasate pe pamant sau pe terasament brazdat de gropi, de multe ori mustind de apa sau noroi. Ca sa ajungi la ele este o aventura nefericita. Da, sunt frumoase dar degeaba daca nu isi pot indeplini scopul.
Mai jos, un astfel de exemplu, asemenea unui strop de culoare intr-un cadru anost… Ce-ar fi fost daca in dreptul statiei respective, intre carosabil si adapost s-ar fi turnat un strat subtire de ciment sau asfalt?... 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu