luni, 27 februarie 2012

Haosul din Piaţa Centrală

Vorbeam, în urmă cu ceva timp despre haosul care domneşte la terminalul mijloacelor de transport ale Transurb-ului din vecinătatea Pieţei Centrale. Vorbeam despre autoturismele parcate aiurea pe rondul unde ar trebui să întoarcă maşinile aflate în slujba călătorilor!
Mereu există o scuză: nu sunt suficiente locuri de parcare! Ei bine, nu sunt suficiente locuri din două motive, mari şi late:
-omul nu se desparte de maşină nici dacă merge la piaţă pentru o banală sacoşă cu care ar încape foarte frumos într-un mijloc de transport în comun sau într-un microbuz privat;
-"nu are rost să se gareze" la o distanţă mai mare de două sute de metri de locaţia frecventată: prin urmare, parcări precum cea de la marginea vestică a Pieţei sau cea subterană sunt prea îndepărtate pentru... comoditatea unor cetăţeni. Culmea, Poliţia tolerează ocuparea abuzivă a rondului din terminal. Probabil e vorba aceea clasică, despre interese şi „relaţii minore” cu oamenii legii.
Ataşez mai jos câteva fotografii efectuate astăzi, în bucla de tramvai pe care au ajuns să se îngrămădească şi autobuzele. Vorbeam despre acea neînţelegere dintre mijloacele de transport ale Transurb-ului: iată ce cauzează comoditatea unor şoferi amatori precum şi toleranţa Poliţiei...




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu