marți, 28 februarie 2012

Atunci şi acum

Trecerea anilor şterge întreprinderi dar naşte altele, funcţie de interesele societăţii. Locaţiile se schimbă mereu... dacă în trecut, zona cuprinsă între Grădina Publică şi Parcul C.F.R. se bucura de activitate sporită, prezentul împinge interesele şi totodată posibilităţile de dezvoltare economică spre periferii.
Funcţie de această expansiune urbană, şi pentru a rămâne totodată în slujba orăşenilor, regia noastră de transport local a renunţat la unele trasee, a modificat altele şi, desigur, a introdus rute noi.
Ataşez, mai jos, două hărţi cu traseele de autobuz din Galaţi: prima este din 1988, a doua din 2011 (fără „spargerea” traseului 15 şi reintroducerea lui 35).
De ce 1988? Fiindcă în acel an, în pofida economiei drastice stabilită de epoca de aur, traseele de autobuz au cunoscut o nouă expansiune.
De ce privim acest... arc peste timp doar din punct de vedere al rutelor de autobuz? Fiindcă ele pot fi cel mai des modificate funcţie de cerinţele oraşului. Troleibuzul şi tramvaiul au de urmat itinerarii „fixe” care, spre deosebire de cele ale autobuzelor, nu pot fi schimbate cu uşurinţă.
Ce a marcat trecutul şi ce reprezintă viitorul? Iată mai jos:



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu