vineri, 3 februarie 2012

Trasee noi

Pentru a oferi gălăţenilor din valea oraşului dar şi celor care necesită să ajungă la Spitalul C.F.R., conducerea Transurb-ului a decis „spargerea” traseului 15 în două rute şi anume: o nouă formă pentru 15, care să asigure legătura între Piaţa Centrală, INTFOR şi Spitalul C.F.R. precum şi reintroducerea traseului 35 dar sub o formă extinsă, şi anume Piaţa Centrală – Metro. Ambele linii vor fi deservite de midibuze. Se preconizează că noul traseu 15 va cade în grija midibuzelor de capacitate mică pe când pentru traseul 35 se vor utiliza Cobrele.
Propunerea a fost acceptată de C.L. şi urmează să fie implementată – cel mai probabil – în cursul săptămânii viitoare. Amintesc că iniţal s-a dispus de-un mijloc de transport pentru traseul 15 şi două pentru 35. Voi reveni şi cu frecvenţele acestora.
Deocamdată... 15-le continuă să străbată oraşul între INTFOR, Piaţa Centrală şi Metro. Titulare sunt Cobrele. Iată două fotografii, prima la capătul de la INTFOR, a doua la capătul din Piaţa Centrală (unde o mulţime de oameni aştepta maşina ca pe o cireaşă coaptă).


De asemenea, puteţi observa şi graficele traseelor, frumos afişate, în dreptul terminalului. După implementarea modificărilor amintite, va trebui o... reactualizare.


Şi încă un aspect care ar trebui îmbunătăţit: întoarcerea mijloacelor de transport de mare capacitate care ajung la INTFOR (în special cele care deservesc traseul 10) se efectuează din câteva manevre. Poate ar trebui să se realizeze în dreptul acestei instituţii o modificare ce să permită întoarcerea dintr-o singură manevră, aşa cum ar fi ideal. Eventual o „decupare” cu „rotunjire” a trotuarelor ar rezolva această problemă şi n-ar da prea mari bătăi de cap celor dispuşi s-o realizeze.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu