duminică, 29 decembrie 2013

Expoziția tramvaiului gălățean: cel din urmă episod

A sosit și cel din urmă week-end al lunii de decembrie și implicit, cel din urmă week-end dedicat expoziției tramvaiului gălățean. Înainte de a vă prezenta rezumatul ultimelor două zile de… “istorie locală pe șine și cu pantograf” aș dori să mulțumesc domnului Adrian Zăinescu – membru fondator al Asociației pentru Renașterea Galațiului – pentru susținere. Dânsul s-a ocupat de materialul de promovare pe care eu, ulterior, l-am expus în autobuzele și midibuzele societății de transport local… Am sperat că acest mod de publicitate va fi util pentru ultimele două săptămâni și… așa a și fost: gazda noastră n-a avut salonul aglomerat de vizitatori dar nici n-a dus lipsă!


 
Surpriza ultimului week-end de expoziție a aparținut lui Sergiu Gabriel-Onofrei care a oferit publicului fotografii de la transportul primului lot de tramvaie ZGT spre Galați. Se întâmpla în anul 2006… Tramvaiele au fost încărcate pe vagoane de tren și au fost descărcate în urbea noastră pe fosta linie ferată de lângă B.J.A.T.M. A fost… cel din urmă transport din acea zonă. De asemenea, Sergiu a surprins în materialele oferite atât plecarea vagoanelor respective din Rotterdam cât și sosirea lor la Galați.


 
Invitații noștri…? Printre ei s-a aflat Paul, Cosmin, Danuț Pisică, Adi Postolache și nu în ultimul rând, bunul meu prieten, Terry Lawson și soția dânsului, Daniela Lawson!



 
Astăzi am închis o prezentare episodică, o prezentare pe care eu am lansat-o sub forma unei surprize adresate publicului și care, cu susținerea pasionaților veterani precum Sergiu Gabriel Onofrei, s-a extins frumos, constructiv și a acoperit perioade importante din istoria tramvaiului gălățean. A existat dorință, colaborare și pasiune. Iar rezultatul a fost deosebit!
Mulțumesc, încă o dată, conducerii Transurb S.A. pentru susținere și implicare! Mulțumesc pentru că ne-ați oferit gazda perfectă pentru promovarea acestei expoziții: ZGT-ul 1534, o bijuterie mereu strălucitoare în regimul de transport local, o bijuterie care ne-a fost gazdă la fiecare sfârșit de săptămână a acestei luni.
 
Sper ca, alături de Sergiu Gabriel Onofrei și de ceilalți pasionați ai mijloacelor de transport local, să ne fi ridicat la așteptările publicului… A fost o plăcere pentru noi și sper să fi fost la fel și pentru dumneavoastră, cei care ne-ați vizionat materialele și ați dorit să aflați mai multe despre ceea ce a fost și ceea ce înseamnă… tramcarul gălățean. 

3 comentarii:

  1. Foarte frumos!!! Cand va fi expozitia de troleibuze?

    RăspundețiȘtergere
  2. Initiativa frumoasa,organizare perfecta...ce sa mai zic...un succes enorm! La mai multe expozitii de acest gen!

    RăspundețiȘtergere
  3. A fost superb Ovidiu. ..,,Amirale"! Sperăm ca acțiunea noastră să fi sensibilizat edilii Galatiului...Sperăm să iasă acei domni care doresc distrugerea unei istorii de 115 ani, din carapacea indiferentei, ignorantei și inconștientei! O să mai organizăm astfel de actiuni și poate o să fim mai multi. A fost superbă acțiunea organizată de tine Ovidiu. Felicitări! !

    RăspundețiȘtergere