duminică, 15 decembrie 2019

Traseul 27 si modificari lipsite de discernamant

Prima forma a traseului 27 a fost implementata in anii '80, si prevedea doua autobuze de mare capacitate (pe atunci insemnau "autobuze cu burduf" model DAC 117) la 30 minute care asigurau legatura intre Tiglina III si Parcul C.F.R. Nu erau niciodata suficiente, mai ales ca acestea circulau la intervalele orare specifice orelor de varf...

Dupa ce linia dintre Tiglina III si Parc C.F.R. a fost electrificata, autobuzele liniei 27 au fost inlocuite cu troleibuzele liniei 104. Practic, 104 a reprezentat si reprezinta fostul 27.

Anul 2016 a reactivat traseul 27 dar pentru o alta ruta: Cartier Dimitrie Cantemir - Bariera Traian, cu 4 masini la o frecventa de 24 minute la orele de varf si 2 masini cu o frecventa de 48 minute intre orele de varf. A fost o alegere buna avand in vedere faptul ca pentru cartierul Cantemir erau desemnate 12 "iesiri si intrari" la orele de varf si 6 intre aceste ore. 

Paradoxal si ignorand o analiza coerenta a fluxului de calatori ce necesita transport din/spre cartierul mentionat anterior, s-a luat decizia ridicola de a scurta traseul 27 sub o forma bizara: Cartier Dimitrie Cantemir - str. Domneasca/str. Garii/str. Balcescu, varianta ce avea sa nemultumeasca o mare parte dintre calatori. Nu s-a tinut cont de solicitarile acestora si a urmat o alta varianta, la fel de prost gandita si validata: mutarea capatului de linie al traseului 27 la Parc C.F.R. 

Inteleg ca transportul public local trebuie sa fie in slujba calatorilor. Cele doua decizii adoptate nu-si au nici o logica si dovedesc, inca odata, lipsa de profesionalism a celor doua unitati responsabile: Primaria Municipiului Galati si Transurb S.A. Unde va sunt profesionistii, lideri de mucava?!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu