marți, 3 decembrie 2019

Marele haos din transportul public galatean

Modificarile implementate de Primaria Municipiului Galati si Transurb S.A. in urma Hotararii de Consiliu Local incep sa se dovedeasca a fi un esec din toate punctele de vedere. 

In primul rand, repartizarea Karsan-elor pe unele trasee, aspect ce s-a dovedit - asa cum am anticipat in postarile anterioare - nepotrivit pentru fluxul de calatori. ACEST LUCRU NU S-AR FI INTAMPLAT DACA ALESII LOCALI AR FI OPTAT PENTRU MIDIBUZE MAI SPATIOASE. ASA SE INTAMPLA CAND NU AI HABAR DE CEEA CE INSEAMNA TRANSPORT PUBLIC LOCAL IAR MONITORIZARILE FLUXULUI DE CALATORI SE FAC PARTIAL SI DOAR IN ANUMITE LOCATII. 

In al doilea rand, modificarea itinerariilor unor trasee, care nu vin in sprijinul calatorilor. Ma refer aici la scurtarea traseului 27, care acum nu mai intoarce in Bariera Traian ci ajunge doar pana la intersectia strazilor Domneasca cu Garii. 

In al treilea rand, LIPSA ACUTA DE INFORMARE A CALATORILOR CU PRIVIRE LA MODIFICARILE IMPLEMENTATE. S-a anuntat in presa si pe facebook, intr-un mod subtirel... NISTE PLIANTE INFORMATIVE SAU MATERIALE DISTRIBUITE MACAR LA CABINELE DE BILETE SI-N TERMINALELE TRASEELOR AR FI CONTRIBUIT POZITIV LA INFORMAREA CALATORILOR. 

In al patrulea rand, graficele din statii nu sunt actualizate. Si nici hartile afisate in statii. Daca s-a implementat acest mod de informare CARE - IN SPERANTA CA SUNTETI CONSTIENTI - VA AVEA TANGENTA CU INTRODUCEREA SISTEMULUI INFORMATIV CE VA FI VALID ODATA CU E-TICKETING-UL, CONTINUATI-L IN MOD CORESPUNZATOR!

In al cincilea rand, de cand Transurb S.A. a devenit unic operator in orasul Galati (9 mai 2016) si pana in prezent, SE FAC APROAPE LUNAR MODIFICARI LA TRASEE! Uite asa tampiti calatorii! O luna se merge intr-un fel, in urmatoarea luna apar modificari care - conform a ceea ce scriam mai sus - nu sunt nici actualizate, nici anuntate in mod eficient. La drept vorbind, cred ca Galati-ul este singurul oras unde modificarile programului de transport public local apar si se implementeaza pe banda rulanta! Adica astia sunt PROFESIONISTII de care beneficiaza Galatiul si care de mai bine de trei ani nu gasesc o varianta coerenta care sa fie cat mai eficienta cu putinta pentru cei ce apeleaza la transportul public local. Va amintesc ca ASA CEVA nu a EXISTAT pana pe 9 mai 2016 in istoria transportului de persoane galatean!

In al saselea rand, la carma Transurb-ului se afla un director dornic de promovare, care aproba si se implica in lucruri frumoase dar uita lucruri esentiale. CU CE ECHIPA DEFILATI ACUM, DOMNULE CADINOIU, SI CUM JUSTIFICATI HAOSUL ACTUAL DIN CIRCUITUL DE TRANSPORT PUBLIC LOCAL?! SPUNEATI, INTR-O FILMARE DE PROMOVARE A TRANSURB-ULUI, FRUMOS REALIZATA - RECUNOSC - CA TRANSPORTUL ASTA INTRA IN NORMALITATE. SI ATI TOT VORBIT DE CEA "NORMALITATE" DE MULTE ORI, FIE CA UN TIC, FIE CA UN MOTTO. EU VA INTREB: "ESTE NORMALITATE CEEA CE SE INTAMPLA IN TRANSPORTUL PUBLIC LOCAL CE SE DESFASOARA IN ACESTE ZILE?!" Au fost alti directori care au stiut cum sa lupte pentru un program cat mai eficient in raport cu vremurile la care s-au aflat la carma I.J.T.L.-ului / R.A.T.U.- ului/ Transurb-ului,  oameni care au preferat sa nu iasa in evidenta pentru ceea ce au facut. Oameni modesti pe care multi nu-i cunosc. 

Dar mergem inainte... Si sper, alaturi de calatori precum si de alte persoane pricepute si ambitioase care lucreaza la Transurb S.A., ca "dupa ploaie vine si soare deasupra... strazilor din Galati"...



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu