joi, 5 ianuarie 2012

Amintiri din Bariera Traian

Zilele acestea m-am întâlnit din nou cu bunul meu prieten, Terry, şi am străbătut oraşul în lung şi-n lat pentru a surprinde diferite aspecte din frumoasa poveste a transportului local. Astăzi voi fi... puţin mai nostalgic: vă voi prezenta capătul de linie al tramvaielor din Bariera Traian.
Nu s-au schimbat multe de când s-a renunţat la traseul 35, în prezent acoperit de linia de autobuz 15; există încă „urme” în dreptul rondoului, „urme” care amintesc de unul dintre cele mai vechi trasee de tramvai din Galaţi.
De asemenea, puteţi observa că reţeaua de alimentare s-a păstrat doar pentru o posibilă deviere a traseului 39 (în cazul în care se lucrează la şinele „obosite” de pe strada Ştefan cel Mare). Ei, sincer n-ar fi chiar o deviere întrucât legătura dintre Barieră şi Micro 19 se numeşte 39b.
Ce ne mai vorbeşte de trecut? Ei bine, linia de tramvai din buclă pe care obişinuiau să scârţâie 35-urile şi câteva... „mustăţi” care n-au fost acoperite de asfalt.
Amintesc că pe bucla exterioară veneau tramvaiele de pe 39b iar pe bucla interioară, cele care deserveau 35-ul. În trecut, mi s-a spus că una dintre linii era folosită doar pentru cursele convenţie deservite de tramvaie iar cealaltă pentru traseele normale.
Se îngrămădeau aici Timişuri şi Tatre. Acum... vedem doar câţiva privaţi cu microbuzele lor...









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu