marți, 24 ianuarie 2012

1409, regina troleibuzelor MAZ

Cine ar fi crezut că 1409, troleibuzul balamuc – după cum îl numisem datorită faptului că în primii ani de la achiziţie mai mult a stat prin ateliere decât pe trasee – avea să ajungă cel mai îngrijit şi întreţinut MAZ 203T din întregul lot?! Ei bine, iată că mecanicii Transurb-ului au reuşit să resusciteze acest mijloc de transport iar titularii care îşi efectuează meseria la bordul său, să-l întreţină corespunzător şi totodată să-l aducă pe primul loc în „top 10 MAZ 203T”. Nu e doar părerea mea.
1409 şi-a păstrat capacele strălucitoare care protejează şuruburile roţilor, sistemele de iluminare interioară, exterioară şi agabaritică sunt funcţionale integral iar salonul este mereu curat. Mai mult, 1409 este unul dintre troleibuzele care ies mereu curate la trasee. Pe lângă interesul de a păstra acest mijloc de transport atât tehnic cât şi în favoarea călătorilor, titularii au venit cu câteva mici îmbunătăţiri: unele pentru ei (oglindă retrovizoare suplementară, bară de susţinere în cabină pentru şofer, preluată de la un apus Rocar, suport pentru ustensilele necesare, amplasat deasupra bordului, covoraşe, bec puternic pentru iluminarea corespunzătoare a cabinei...), altele pentru călători (bară adiţională montată pe peretele cu geam rabatabil dintre cabină şi salon).
Iată, aşadar, încă un exemplu care ne vorbeşte despre ceea ce înseamnă respectul conducătorului auto pentru mijlocul de transport pe care îşi efectuează serviciul precum şi faţă de călătorii pe care îi transportă.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu