marți, 9 iulie 2013

Îmbunătăţiri în ceea ce priveşte confortul călătorilor


În autobuzele Den Oudsten, ca şi-n DAB-uri, o problemă majoră o constituie aerisirea pe timpul sezonului estival; dat fiind faptul că temperatura şi umiditatea ţărilor pentru care au fost concepute aceste mijloace de transport sunt mult mai blânde comparativ cu cele din ţara noastră, producătorii au optat doar pentru aerisiri superioare (trape) şi – în cazul DAB-urilor model 96 – doar pentru un singur geam cu deschidere laterală.
Epoca DAB-urilor este şi ea gata de apus. Aceasta va fi ultima vară pentru cele şase galbene daneze... Pe de altă parte, Den-urile sunt şi vor fi maşini de bază (alături de MAZ-uri) în regimul de transport local. Pentru a spori confortul călătorilor şi a căuta să se înlăture disconfortul termic din saloanele bijuteriilor olandeze, conducerea regiei noastre de transport local a continuat acţiunea începută în cursul anului trecut de a monta geamuri cu aerisire laterală.
În primă fază, o parte dintre Den-uri au primit câte două geamuri cu deschidere, ambele aflate în zona median-posterioară. Anul acesta, pentru o ventilaţie mai eficientă, s-a decis montarea unui geam cu aerisire în zona frontală, şi unul în zona opus-posterioară. Mai precis:
-LAK şi LTN au un geam cu aerisire înaintea celei de-a doua uşi iar celălalt geam se află pe partea stângă, deasupra roţii axei motoare:

-LTT a ales un geam cu aerisire chiar în spatele cabinei iar celălalt pe partea dreaptă, înainte de ultima uşă de acces:



... iar acţiunile întreprinse în această direcţie vor continua.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu