marți, 1 aprilie 2014

O grevă cu-n epilog trist

Astăzi dimineață, singurele autobuze care au părăsit Autobaza 1 au fost cele pentru personal precum și cele care au deservit cursele convenție ale C.S.G.-ului. În rest… parcul auto a rămas în stand-by.
Într-un oraș bolnav de intrigi și interese politice, e greu să lupți pentru un gram de bun-simț și să obții… măcar un sfert din el! Primăria strânge cureaua în ceea ce privește fondurile alocate Transurb-ului. De aici a rezultat un fel de… explozie în lanț, care a avut repercursiuni asupra conducătorilor de autobuze și troleibuze. Adică, aceia în care dăm cu biciul.
Ceea ce am văzut în ultimele două zile sună a poveste desprinsă din feudalism… Mai precis, un fel de tragedie cu-n primar în rolul unui boier dictator și o autobază de suflete interpretând sclavi asupriți. Poate că sună dramatic. Din păcate… E realitatea prezentului!
Amenințați cu-n proces pentru greva spontană și socotiți datori pentru pierderile înregistrate în cele două zile de protest, conducătorii profesioniști ai Autobazei 1 au ieșit la trasee în jurul orelor 18:30. Nimic din ceea ce și-au dorit, nu s-a realizat. Într-o societate ca a noastră, munca nu mai e de mult “brățară de aur”… Nu. Ea e o sursă de sclavagism, asuprire și bătaie de joc.
 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu