luni, 11 mai 2015

Cu 623 la ședința foto

Invitatul acestei prezentări face parte din lotul de MAZ-uri 203 care deservește transportul nostru local. Este vorba despre GL-68-PMG sau, pe scurt, 623.
De a lungul carierei sale, acest autobuz a avut o prezență constantă la locale, exceptând perioada în care a primit un concediu medical substanțial pentru problemele avute cu motorul. Angajații Autobazei 1, organizați de domnul inginer Ghiță Paraschiv și-au dovedit priceperea, îndemânarea și profesionalismul iar 623 avea să revină în slujba gălățenilor pregătit corespunzător. De atunci și până în prezent n-au mai fost defecțiuni semnificative și asta fiindcă actualii titulari au grijă de mașină și semnalează din timp orice problemă, oricât de minoră ar fi.
În ceea ce privește aspectul exterior, 623 este una dintre mașinile care ar avea nevoie de o mână de vopsea după înlăturarea autocolantelor publicitare. În rest… sistemele de iluminare sunt active integral, la fel și locațiile pentru afișaje iar ușile și-au păstrat cursa în mod sincronizat și etanș.







 
Salonul se menține curat. Și asta fiindcă titularii îl mătură după trei – patru curse precum și după finalizarea programului. De asemenea, atunci când există timp, se încearcă și înlăturarea mâzgâlelilor pe care tinerii tembeli le lasă pe spătarele scaunelor, geamuri sau panouri laterale. De asemenea, lipsa de civilizație a unor călători a lăsat cicatrici… Unele mânere și curele de susținere au fost rupte, unele banchete înțăcușate și cusute ulterior. Oricum, domină aspectele pozitive: trapele de aerisire și geamurile cu deschidere sunt funcționale, la fel și sistemul de iluminare pe ambele ramuri, perforatoarele electronice cu tuș, încălzirea pentru sezonul rece, trapa pentru persoanele cu dezabilități locomotorii sau afișajul digital din spatele cabinei… În plus, 623 beneficiază de un ecran LCD funcțional, care întreține călătorii prin texte umoristice, noutăți din lumea mondenă sau curiozități.

















 
Cabina s-a ales recent cu un casetofon și două boxe care să țină de urât titularului pe parcursul programului de lucru. În rest… o husă pentru scaun, un suport pentru sculele clasice, o fotografie de familie alături de câteva iconițe și… curățenie. Mereu curățenie. Menționez aici politețea conducătorilor auto față de pasageri, corectitudinea precum și… acele vorbe calde, prietentoase, pe care mulți dintre noi ar dori să le audă și iată că le aud atunci când călătoresc cu Maz-ul 623…!
 









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu