luni, 11 ianuarie 2016

La Sf. Mina

Una dintre cele mai frumoase şi totodată mai spectaculoase zone străbătute de linii de tramvai rămâne cea din dreptul Bisericii Sf. Mina. Avem aici un terminal între două tronsoane principale – strada Tecuci şi strada Basarabiei – şi un racord spre/dinspre strada Anghel Saligny. În prezent, terminalul menţionat este pustiu iar circulaţia tramvaielor pe strada Tecuci a fost suspendată şi se pare că în viitor, va fi înlăturată. Aceeaşi soartă vizează şi calea de rulare a “electricelor cu pantograf” de pe Anghel Saligny.

Cu toate acestea, din câte ştiu până acum, nu se va renunţa la nici unul dintre traseele de tramvai existente. Vor fi devieri iar acestea vor avea loc pe segmentul din strada Basarabiei cuprins între General şi I.F.R. Mai mult, după ce se va relua circulaţia tramvaielor spre Piaţa Centrală, va fi activată şi linia 44.

E bine să ne gândim şi să păstrăm soluţii alternative: în viitorul apropiat, rondoul de la General va fi principala intersecţie a rutelor străbătute de tramvaie. Prin urmare, variante precum terminalul din Piaţa Energiei, cel de lângă Liceul 9 sau cel de lângă Sf. Mina ar fi utile în anumite situaţii de avarie, situaţii cu care ne-am confruntat deja şi care şi-au dovedit utilitatea.

Mai jos, KT-4D-ul 1329 la linia 6, trecând prin dreptul Bisericii Sf. Mina:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu