vineri, 31 martie 2017

Cele din urmă curse electrice spre Bazin

Astăzi a fost ultima zi în care tramvaiele au alergat pe Calea Prutului... După ce luna trecută s-a renunţat la traseele 6 (Poarta Est A.M.G. – Bazinul Nou) şi 8 (Piaţa Centrală – Bazinul Nou), iată că începând cu data de 01.04.2017, ne despărţim şi de celelalte două trasee de tramvai care rămăseseră active spre Valea Oraşului: 5 (Micro 19 – Bazinul Nou) şi 42 (Comat – Bazinul Nou).

Decizia aparţine celor aleşi să ne reprezinte urbea şi este motivată de lipsa fluxului de călători spre/dinspre Bazin. Din acelaşi motiv, de la 1 aprilie se renunţă şi la traseele de tramvai 1 (Comat – Poarta Est A.M.G.) şi 3 (Micro 19 – Poarta Est A.M.G.).

         S-a ajuns aici fiindcă industria gălăţeană este într-un continuu regres; C.S.G.-ul nu mai prestează activitatea de odinioară, multe secţii au fost desfiinţate în ultimul deceniu, fapt ce a marcat reduceri masive de personal. La fel şi S.N.G.-ul. Pe Calea Prutului, doar ruinele au mai rămas să amintească despre activitatea unor unităţi precum „11 Iunie” sau „I.L.F.”... S-a ajuns aici fiindcă la Galaţi nu se mai construieşte nimic care să ajute la dezvoltarea oraşului şi implicit a ţării, fiindcă alegem mereu oameni incapabili să găsească soluţii care să atragă investitori - autohtoni sau străini - fiindcă ne-am învăţat să trăim din „pomeni de campanie” sau cu „jugul la gât” şi să MULŢUMIM PENTRU ASTA!

Astăzi a mai murit un episod din transportul electric – acela spre Bazin. Şi înainte de a arăta cu degetul spre prezent, zic să arătăm cu degetul spre buletinele de vot pe care le-am ştampilat de a lungul timpului precum şi spre cei pe care indiferenţa le-a ştirbit curajul de a alege...





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu