sâmbătă, 4 ianuarie 2020

Sa pastram si sa promovam ceea ceea ce ne-a mai ramas

A trecut mai bine de un secol de transport electric asigurat cu tramvaie pe meleagurile galatene... Si, cu bune si cu rele, transportul electric asigurat de tramvaie, continua si-n prezent.
Zic de prezent... cand inca mai avem trei trasee de tramvai: 7 (Micro 19 - Piata Centrala), 39 (Micro 19 - Cimitir Israelit) si 44 (Comat - Piata Centrala). 

Din data de 9 decembrie, explozia de la fosta benzinarie aflata la intersectia strazilor Frunzei cu Prelungirea Brailei a dus la suspendarea liniilor electrice spre Micro 19. Iar de luni, modernizarea tronsonului format din strazile Siderurgistilor si 1 Decembrie 1918 - pe primul segment - fac ca tramvaiele sa circule deocamdata pe o singura ruta ramasa activa: Piata Centrala - Cimitirul Israelit.


Avand in vedere itinerariul ramas disponibil pentru circulatia tramvaielor, s-a hotarat ca legatura ramasa valida sa intre in custodia traseului 44, cu 8 capacitati. Mai precis, ruta urmata va fi:

-TUR: Cimitir Israelit - Liceul Nr. 9 - Piata Centrala;
-RETUR: Piata Centrala - Liceul Nr. 9 - Cimitir Israelit.

O parte a traseului 39, mai precis segmentul de ruta cuprins intre Micro 19 si Piata Energiei va fi asigurat de patru autobuze, ramanand ca drumul spre/dinspre Cimitirul Israelit sa fie preluat de tramvaiele traseului de tramvai modificat.

Traseul 7 va fi asigurat cu doua autobuze pe intregul sau itinerar.

Se spune ca lucrarile de modernizare a tronsonului format din strazile Siderurgistilor si 1 Decembrie 1918 vor fi finalizate in luna mai a anului 2021. In cazul in care se va respecta acest pronostic, sper ca odata cu indeplinirea lui, sa se rezolve si problema terasamentului din dreptul fostei benzinarii aflate la intersectia strazilor Frunzei cu Prelungirea Brailei. Ar fi O RUSINE pe portofoliul mai mult sau mai putin patat de... "ispravi" al actualei conduceri a Primariei Municipiului Galati ca o lucrare trainica, finalizata cu succes din bani europeni, sa fie suspendata datorita incompetentei autoritatilor locale.

Pana atunci, amintesc ca Sectia Transport Electric a Transurb S.A. are in serviciul activ - in acest moment - 21 din cele 25 de tramvaie ZGT Duwag Holec 4/6.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu