sâmbătă, 3 martie 2012

Din gară în gară

Vă prezint, mai jos, o filmare realizată de la Gara Fluvială la Gara C.F.R., pe un segment specific traseului 29. Prima impresie, atunci când călătoreşti prin valea oraşului este aceea de off-road: cu excepţia străzii Portului, care se prezintă în condiţii optime, celelalte căi de deplasare rutieră sunt jalnice.
Strada Ana Ipătescu reprezintă punctul culminant din ruta lui 29. Pietrele cubice, denivelările şi gropile pun la grea încercare, zi de zi, mijloacele de transport care sunt nevoite să... „tresară” (sau mai bine zis, să... „sară”) peste/ prin ele.
Tot pe această stradă domneşte amintirea tramvaiului. O parte din linii şi din reţeaua de alimentare încă mai există... Cu mult timp în urmă a fost un zvon privitor la introducerea transportului electric pe Ana Ipătescu, până la INTFOR. Se auzea despre o reţea de troleibuz, care cerea modernizarea străzii. Ei bine, prin 2009, după ce s-a încheiat setul de lucrări pentru reţeaua de apă (racord), muncitorii au pus înapoi pietrele cubice, semn care ne-a lămurit imediat despre când urma să se efectueze modernizarea.
Din nou, jocul de culise al birocraţiei înfrânează buna funcţionare şi totodată promovare a Transurb-ului! Din cauza unor străzi cariate, mijloacele de transport îşi strică suspensiile precum şi o parte din elementele de direcţie. Ce e de făcut?! Nimic altceva decât... staţie şi plecare cu a-ntâia...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu