marți, 27 martie 2012

Jurnalul lucrărilor pe tronsonul Asachi – Oţelarilor: Tancrad debutează în forţă

Ieri am discutat despre modificările pe care le-a operat Transurb-ul pentru a asigura transportul călătorilor săi pe parcursul lucrărilor de modernizare. În cursul după-amiezei de astăzi m-am deplasat pe strada Frunzei, prima intrată în focul lucrărilor.
Din câte am remarcat, firma Tancrad a pornit lucrarea cu dreptul şi-şi dă toată silinţa pentru a ne demonstra că în oraşul nostru există şi unităţi care-şi fac treaba aşa cum se cuvine: am parcurs strada Frunzei în ultimul sfert al orei patru şi am constatat că muncitorii avansaseră sănătos faţă de ziua de ieri.
Pentru a nu sări direct în toiul acţiunii, am să fac un scurt remember pentru ziua de ieri: echipele de la Fir-Contact ale Transurb-ului au scos reţeaua de alimentare a tramvaielor iar angajaţii Tancrad-ului au marcat zonele de tăiere a liniilor de tramvai şi au început primele lucrări pentru îndepărtarea pietrei cubice din terasament.
Astăzi, lucrările au avansat. Trebuie să menţionez că s-a pornit pe două fronturi de acţiune, unul dispre intersecţia cu strada Brăilei, celălalt, dinspre intersecţia cu strada Prelungirea Brăilei. În plus, copacii care sălăşluiau de o parte şi de alta a liniilor de tramvai au început să fie tăiaţi, conform proiectului. Din respect pentru ecologie şi totodată pentru ceea ce înseamnă o gură de oxigen într-un oraş industrial, sper ca acest proiect să implice (şi) plantarea puieţilor în locul copacilor bătrâni şi uscaţi.
Vă ofer, mai jos, câteva fotografii pe care le-am realizat cu puţine minute înaintea orei 17. Muncitorii erau la datorie şi se pregăteau să închidă şantierul până mâine-n zori, când urmează să înceapă o nouă etapă din lucrările de pe strada Frunzei. Să le urăm succes şi să sperăm că modul lor de lucru îşi va păstra pe parcursul lunilor care vor urma aceeaşi eficienţă ca-n aceste prime două zile de trudă!









 










Un comentariu:

  1. imi place ca scrie termen 36 de luni :)) si cand calculezi la durata ies vreo 17.

    RăspundețiȘtergere