duminică, 10 februarie 2013

Jurnalul lucrărilor de infrastructură pe tronsonul Asachi – Oţelarilor: iarna n-a oprit Tancrad-ul

De la ultima mea vizită - realizată în luna noiembrie a anului trecut – pe şantierul format din cele patru segmente care asigură legătura autoturismelor şi tramvaielor între strada Siderurgiştilor şi cartierele Micro 19 şi Micro 20, lucrările au continuat să avanseze însă într-un ritm ceva mai „soft” datorită anotimpului rece şi generos totodată în ceea ce priveşte precipitaţiile.
Voi începe „expediţia” din dreptul intersecţiei străzilor Asachi cu Anghel Saligny. Lucrările de modernizare s-au oprit deocamdată aici pentru a nu îngreuna circulaţia tramvaielor. Porţiunea neafectată, şi anume cea dintre străzile Saligny şi Siderurgiştilor, va intra în lucrare în mai puţin de o lună iar tramvaiele vor adopta o nouă soluţie pentru a evita suspendarea (vom discuta despre aceasta la timpul potrivit). Acest segment a primit linii de tramvai pe o porţiune de cca. 80% din suprafaţa de lucru cuprinsă de şantier:







Strada Frunzei este circulabilă. Aici, lucrările au luat sfârşit. Demn de consemnat este faptul că staţia de tramvai din vecinătatea intersecţiei cu strada Brăilei a primit refugiu. O parte dintre riverani, profitând de faptul că încă nu s-a deschis circulaţia „electricelor”, au ales să-şi parcheze maşinile... pe mijlocul carosabilului. Deocamdată nu jenează pe nimeni...




Strada Stadionului este, de asemenea, deschisă traficului. Autorităţile s-au grăbit puţin... carosabilul mai are nevoie de câteva retuşuri care, cu siguranţă se vor desfăşura înainte de inaugurarea tronsonului propriu-zis. Încă un lucru pe care îl apreciez: pe partea Spitalului Judeţean, s-au plantat puieţi şi s-au marcat chenarele aferente. De asemenea, copacii existenţi au fost încadraţi corespunzător, atât aici cât şi pe următorul segment:




Lucrările pe bulevardul Oţelarilor n-au evoluat într-un mod semnficativ; sunt convins însă că toate se vor realiza în timp util:






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu