vineri, 1 februarie 2013

Şedinţa foto a Duewag-ului 1269

Fostul 85, devenit – în 1997 – 0123 ca mai apoi, un an mai târziu, 1269 este unul din cele cinci tramvaie achiziţionate din oraşul german Frankfurt în cea de-a doua jumătate a anilor 90. Ca şi colegele sale care mai trăiesc şi astăzi (pe „broscuţa” 84 am pierdut-o cu mult timp în urmă, din cauza unui accident), 1269 se află în conservare însă apt oricând să intervină, în caz de nevoie, atât la locale cât şi la convenţii.
Anul trecut, titularul acestei şedinţe foto a avut parte de ceva misiuni, de la câteva curse convenţie şi deplasare între depouri pe post de vagon de lucru la un tur de onoare pe care l-a executat în cursul lunii iulie atunci când a plimbat o mulţime de turişti între terminalele active ale urbei noastre. Acum, acesta se mai foieşte uneori în interiorul depoului de pe Magistrala C.S.G. şi abia aşteaptă o nouă „evadare” în circuitul local!
E drept, 1269 poate fi considerat un bunicuţ ambiţios în ceea ce priveşte vârsta sa. Pe de altă parte, din punct de vedere tehnic avem de-a face un bunicuţ al naibii de sprinten şi sănătos iar dacă privim şi prin prisma esteticii, bunicuţul promovează o ţinută elegantă care încă mai tulbură actualele trend-uri.
Deschid prezentarea cu un set de fotografii realizate de un bun prieten de-al meu, Terry Lawson, în vremurile de glorie ale acestui Duewag L:


...precum şi câteva fotografii pe care le-am realizat în cursul anului trecut:




Şedinţa propriu-zisă s-a desfăşurat într-o paşnică zi de iarnă a anului trecut. M-am bucurat de ocazia ivită aşa cum sper să vă bucuraţi şi dvs. de acest material:



-cabina:




-salonul:

















Un comentariu: