vineri, 11 octombrie 2013

Tanti Ani și 1344… ultima zi de serviciu

În iarna anului 1980, mai precis pe 11 februarie, doamna Serea Ancuța (tanti Ani – pentru colegi și prieteni) pășea pentru prima oară în depoul de tramvaie de pe Magistrală… A urmat perioada de instruire după care, în ziua de 6 mai a aceluiași an, dumneaei primea calificarea de vatmaniță și-și începea prima zi de serviciu, la bordul Timișului 124.

A urmat apoi titulatura pe cel din urmă erou pe care timișorenii l-au livrat la Galați: Timișul 131 iar Tatra T3R cu numărul 17 a completat palmaresul.

În cea de-a doua jumătate a anilor 90 au fost aduse Tatrele KT-4D; doamna Ancuța și-a continuat serviciul pe vagonul 70, cu care a prins multe evenimente și două înmatriculări: 0096 în 2007 și 1324, un an mai târziu, vagon cu care a lucrat până în luna septembrie a anului 2012; atunci l-a primit pe 1344, tramvaiul cu care astăzi, și-a încheiat activitatea în câmpul muncii.

Nu știu primul traseu pe care l-a primit doamna Ancuța… Îl știu însă pe cel din urmă… linia 1: Comat – Liceul 9.

Anii trec repede… azi devine ieri iar mâine devine azi, și tot ce rămâne din cursa omului prin viață sunt amintirile.

Astăzi, tanti Ani l-a condus pe 1344 pe ultima lui cursă ca titular al serviciului local de tramvaie. El va fi trecut în divizia de rezerve care intenționează să susțină transportul local la prima cerință a publicului.
 
Îi doresc doamnei Ancuța – împreună cu toți cei care au cunoscut-o și au apreciat-o – multă sănătate, noroc și bucurii alături de cei dragi! După mai bine de 33 de ani de muncă… toată cinstea și tot respectul!









Un comentariu:

  1. Incredibil! Acum o saptamana (29 septembrie) am avut ocazia de a calatori cu 1344 condus de aceasta vatmanita.Doamna a fost foarte de treaba,mai intai ne-a intrebat ce fotografiem? Iar noi (mai eram cu un pasionat) am raspuns ca "fotografiem tramvaie deoarece ne plac." Iata rezultatul video al acestei calatori pe linia 8 unde veti observa ca vatmanita ne saluta.
    http://www.youtube.com/watch?v=_Usl5UA226w&feature=c4-overview&list=UUPjKeTnGyxX_MOEwfg0tbbw

    RăspundețiȘtergere