vineri, 7 noiembrie 2014

… DE CE?!

Uneori e al naibii de greu să îi înțelegi pe cei din jurul tău, cu atât mai mult atunci când meseria îți cere să lucrezi cu oamenii. N-am să înțeleg niciodată de ce ne “vânăm între noi”, n-am să înțeleg niciodată de ce amabilitatea și bunul simț sunt retezate de vorbe jignitoare sau acuzații mincinoase care n-aduc nimic bun.
În ceea ce privește colaborarea mea – din pasiune, respect și amiciție – cu regia de transport local, am asistat la o mulțime de situații ridicole, cauzate de călători. Nu țin partea conducătorilor auto care lucrează pentru Transurb - și ei greșesc uneori – însă răutatea, doctrinele precum și incapacitatea de evoluție a celor care apelează la autobuzele, troleibuzele și tramvaiele urbei noastre nu-și au nici un rost.
Acuzi un șofer că pleacă din terminalul de la Parcul C.F.R. fără a opri în prima stație. Dai numărul mașinii și ora de pornire în cursă numai că, la o verificare amănunțită, șoferul respectiv era în celălalt capăt al orașului și are ca dovadă, foaia de parcurs. DE CE?!
Un gest de bun-simț, făcut pentru o bătrânică cu trei sacoșe de cumpărături este sancționat de-un pensionar justițiar, cu reclamații la baza Transurb-ului. Autobuzul a oprit cu zece metri înainte de stație… DE CE?!
Deși mergi pentru o singură stație, refuzi să respecți semnificația benzii roșii, marcate pe podeaua mijlocului de transport. Șoferul te roagă să avansezi fiindcă nu are vizibilitate în oglinda retrovizoare din dreapta sa însă tu te încăpățânezi să rămâi pe poziție și începi scandalul. DE CE?!
Mașina întârzie trei minute. Tu ai terminat programul, a fost nasol și simți nevoia să te descarci emoțional. Și ce faci?! Suni la birourile Transurb-ului pentru a reclama o întârziere și a cere, totodată, mai multă disciplină în ceea ce privește instruirea șoferilor. Atunci când dai acel telefon nu te gândești, nici măcar o clipă, că persoana care ar trebui să te ducă la destinația dorită se simte rău, are o… urgență personală sau se chinuie să-și termine pachetul pe care l-a luat de acasă… DE CE?!
Și să nu uităm de… “binevoitorii” care lansează alarme false. Dacă tot ce ați învățat de la viață este o acuzație mincinoasă din dorința de a vă dovedi loialitatea față de cei pe care îi susțineți… Dumnezeu să vă ierte!
Zilele trecute… m-au acuzat și pe mine. M-am trezit în cocoașă c-o poveste tristă și tâmpită, conform căreia bârfeam conducerea Transurb-ului. DE CE?!
E atât de ușor să generezi un scenariu pentru a-ți dovedi loialitatea… Se cere. Însă e trist: conceptele s-au schimbat de mult însă rămân, în continuare, invizibile pentru majoritatea…!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu