marți, 17 mai 2016

Şicane şi capcane

Străzile şi trotuarele Galaţiului reprezint – în prezent – un exemplu concret,  care să ne amintească atât de muncile lui Sisif cât şi de încercările Meşterului Manole... Mai precis, ceea ce ai ridicat ieri se strică azi, repari mâine şi se strică din nou poimâine.

Proiectul „Unda verde” doreşte s-ajute participanţii la trafic, pietoni sau conducători auto dar, în prezent, mai mult încurcă. Şi asta fiindcă se lucrează haotic, aproape în fiecare intersecţie: sunt utilaje care blochează traficul pe cel puţin o bandă de circulaţie, sunt şanţuri ce ar trebui acoperite sau măcar semnalizate de cei care se ocupă de proiect, nu mascate de ploile din ultima vreme... Străzi asfaltate recent sunt scormonite din nou, precum în celebrul caz „Nicolae Bălcescu” – artera care a fost spartă şi asfaltată de patru ori în aproape trei ani!
Desigur că nu se poate lucra noaptea, atunci când traficul este mai lejer. S-ar cheltui prea mulţi bani... sau poate că nu dacă ar exista un management pregătit corespunzător pentru a face faţă unei astfel de situaţii, un management care să găsească o soluţie potrivită care să mulţumească atât angajaţii cât şi liderii. Ştiu, nu există aşa ceva. Deocamdată.
Şi în astfel de împrejurări, nu ne rămâne decât să încercăm să ne păstrăm atenţia şi calmul în trafic. Oricum ar fi, important este s-ajungem cu bine acasă, la cei pe care îi preţuim.
Ieri seară, în „capcana” întinsă lângă intersecţia străzilor Brăilei cu Prelungirea Traian au „căzut” câteva autoturisme. Iar azi dimineaţă, un troleibuz...



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu