marți, 10 mai 2016

Traseul 24: conturul unor amintiri, înfăptuirea unor noi speranţe

În “Epoca de Aur”, traseul 24 se numea “traseul tineretului” şi asigura legătura între Cartierele Port şi Micro 40. Era deservit de două maşini la orele de vârf cu o frecvenţă de 30 de minute. Între orele de vârf, 24 nu funcţiona; în locul său se aplica “varianta scurtă”, adică linia 34 care rula cu 2 maşini pe ruta Centru - Micro 40.

Au trecut ani de când “traseul tineretului” a fost suspendat, ani în care acesta a fost menţionat doar printre amintiri. Acum însă…

Acum însă avem din nou traseul 24, sub un alt itinerar dar tot cu legătură între Port şi Micro 40… Mai precis, Bazinul Nou – Carrefour. Da, este o variantă “extended” faţă de vechiul format, mai complexă şi mai utilă, o variantă care înlocuieşte totodată traseul 68 din regimul de transport privat.

Noul 24 este deservit – în prezent – de 4 autobuze de capacitate mare cu o frecvenţă de 23 de minute în timpul săptămânii şi de 2 autobuze de capacitate mare cu o frecvenţă de 40 de minute în zilele de sâmbătă şi duminică. Intervalul de funcţionare este acelaşi, atât în cursul săptămânii cât şi în week-end: 5:00 – 22:30.
Ieri după-amiază am însoţit unul dintre mijloacele de transport – MAZ-ul 623 (GL-68-PMG) pe traseul 24. Concluziile pe care le-am tras sunt următoarele:

-încadrare în graficul stabilit;
-corectitudine din partea călătorilor (s-au vândut bilete pe bandă rulantă!);
-staţii noi, ignorate de posesorii de autoturisme (pe strada Nae Leonard, în special);
-necesitatea înfiinţării a încă două staţii pe tur/retur pe strada Alexandru Moruzzi – pentru “Navrom” şi “Piaţa Ruşilor”.
-flux mare de călători în perioadele de vârf, flux mediu între aceste perioade – în special pe tronsonul “Liceul de Marină” – “Carrefour”.

Apreciez faptul că mijlocul de transport cu care am călătorit a RĂMAS CURAT până la sfârşitul graficului!

În cele ce urmează, prezint câteva instantanee cu 623 pe noua rută.

-strada Gării Nr. 8:


-strada Alexandru Moruzzi:



-strada Marinei:


-Damen – capăt de linie:




-în staţie, la “Bănci”:


-pe “Nae Leonard”:



-“Aurel Vlaicu”, colţ cu “Nae Leonard”:




-Carrefour:




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu