marți, 9 octombrie 2012

Jurnalul lucrărilor de infrastructură pe tronsonul Asachi – Oţelarilor: printre tranşee

De la ultima vizită pe care am efectuat-o pe acest tronson pot spune că lucrările s-au concentrat, de această dată, mult mai intens asupra bulevardului Oţelarilor. Astfel, în aproximativ trei săptămâni, şantierul a evoluat din dreptul Casatei spre fostul oficiu poştal nr. 13. Având în vedere amploarea lucrărilor, pasul făcut este demn de consemnat. Trebuie menţionat faptul că mijloacele de transport ale Transurb-ului precum şi microbuzele private întorc acum în dreptul supermarket-ului Billa 1.





În spatele „liniei de foc”, terenul păstrează încă urmele activităţilor desfăşurate de Tancrad; dune de pământ, gropi, zone îngrădite corespunzător şi... copii pentru care şantierul reprezintă un loc minunat de joacă...






Iată-mă ajuns la intersecţia cu strada Stadionului. Şi aici, lucrările au evoluat într-un ritm semnificativ: pe majoritatea segmentului vizat de lucrări s-au amplasat liniile de tramvai şi s-a turnat stratul de ciment necesar fixării acestora. Urmează stratul de asfalt precum şi cel de uzură.
Un aspect care m-a impresionat: în dreptul Sălii Sportului s-a amenajat un... mini-terminal. Dacă pe sensul spre Micro 20 există un refugiu larg pentru autobuze şi midibuze, pe retur s-a amenajat, în premieră, un peron destinat călătorilor care apelează la serviciile tramvaielor precum şi unul pentru aceia care vor avea nevoie de „motorizatele” Transurb-ului. Ţinând cont de faptul că se intenţionează ca stadionul Dunărea să fie modernizat pentru susţinerea unor meciuri de talie europeană şi (poate) mondială iar Sala Sporturilor va găzdui numeroase activităţi sportive precum şi sociale, zona Micro 19 va căpăta o strălucire mult mai mare decât cea din anii comunismului. Sper, din tot sufletul, ca pe lângă această strălucire să existe şi acea disciplină atât de necesară într-un oraş aflat în plină modernizare...











Pe al treilea segment – strada Frunzei – s-a început deja montarea liniei de tramvai. Sfârşitul săptămânii trecute ne vorbeşte despre primul strat de ciment turnat pe porţiunea dintre vecinătatea intersecţiei cu strada Brăilei şi cea cu strada Arcaşilor (unde Tancrad-ul şi-a stabilit tabăra). Fotografiile următoare surprind evoluţia lucrărilor în zona menţionată.





Observaţie: raportându-mă la ultima mea vizită pe care am prezentat-o în cadrul blogului, pe strada Frunzei, pe porţiunea cuprinsă între intersecţia cu strada Arcaşilor şi cea cu Prelungirea Brăilei, nu s-au desfăşurat lucrări demne de consemnat. Aceeaşi observaţie este valabilă şi pentru segmentul supus lucrărilor de pe strada Asachi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu