marți, 27 noiembrie 2012

Confruntarea: Isuzu vs Prestij

Un an din viaţa unui mijloc de transport determină decizii ferme în ceea ce priveşte pensionarea. Iată că deşi încăpăţânate pe orice vreme şi-n orice condiţii de activitate, era midibuzelor Isuzu este pe sfârşite. Luna noiembrie l-a pensionat, în cele din urmă, şi pe veteranul WZH. Ultima fotografie pe care am realizat-o acestuia a fost în cursul vizitei pe care am efectuat-o alături de turiştii olandezi în data de 9 noiembrie... WZH nu mai era funcţional dar asta aveam să aflu ceva mai târziu.
În cursul acelei vizite am fotografiat, printre altele, şi parcul rece. După cum am afirmat într-un material anterior, Isuzu-urile retrase din circulaţie au fost găzduite în acel loc pentru a dona ultimele piese şi echipamente colegilor rămaşi în serviciul public. DAB-urile din parc, cu o singură excepţie (DWR) deveniseră mici grămăjoare de plastic, cauciuc şi metal... Am fost norocos c-am putut realiza ceva poze acolo; câteva zile mai târziu, midibuzele nu mai existau în parcul rece.
Acum avem două donoare: pe lângă WZH mai există şi XDM, cel care a fost retras din circulaţie pe la sfârşitul verii şi de pe care se mai pot lua echipamente.



În rândul midibuzelor Prestij avem doi eroi care absentează din peisajul urban. Este vorba despre LXA (probleme la sistemul de transmisie) şi MKP (căruia i-a cedat motorul). Nici unul dintre acestea nu va fi casat...

În anul 2000 aveam 26 de Isuzu şi 20 de Prestij-uri; astăzi avem 7 Isuzu şi tot 20 de Prestij-uri. Ambele modele s-au dovedit a fi robuste dar totuşi... motoarele Mitsubishi ale Prestij-urilor au avut ceva mai mult de spus, precum şi primul an de uzură al Isuzu-urilor la traseul 102, urmat mai apoi de alte aventuri de suprasarcină pe trasee precum 9b, 11b, 20b sau 104... Nici Prestij-urile n-au fost ferite de acest supliciu însă... după cum spuneam în deschiderea acestui articol... un an din viaţa unui mijloc de transport determină decizii ferme în ceea ce priveşte pensionarea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu