joi, 29 noiembrie 2012

Şedinţa foto de astăzi: UEE, bijuteria de protocol

Dintre toate „motorizatele” deţinute de regia noastră, UEE este, de departe, Cobra care a avut şi are ocazia să activeze cel mai mult în regimul de transport inter-judeţean. Performanţa sa de până acum nu a putut fi egalată nici de veteranul DAC-urilor 112 UD, şi anume 31-GL-9202 (ZOT), şi nici de colegul de generaţie, VOE. Mai mult, la un pas în spatele activităţii sale pe meleagurile ţării noastre se află Isuzu-ul de protocol WUM.
UEE şi VOE au fost singurele midibuze Cobra care au primit tahograf. Din acest motiv, de la începutul anilor 2000 ambele au fost utilizate pentru deplasări dincolo de perimetrul urbei noastre. VOE a renunţat după o perioadă de timp iar locul său a fost luat de Den-ul LSL, condus chiar de... foştii titulari ai lui UEE.
Despre marea revelaţie a Cobrelor ar fi multe de spus... Istoria a început cu doi conducători auto de excepţie şi iată că se continuă în aceeaşi manieră elegantă dar cu alţi protagonişti. Îmi amintesc şi acum perdeluţele albastre pe care le avea UEE în geamuri atunci când părăsea oraşul nostru... la fel de bine cum îmi amintesc şi de sistemul de iluminare frontală, format din cele patru elemente portocalii, ataşate în masca frontală. Ziua recunoşteam această Cobră cu destulă uşurinţă de la distanţă datorită „ochelarilor” albaştri iar noaptea, ea ieşea imediat în evidenţă prin cei patru indicatori luminoşi...
În regimul de transport local, UEE nu s-a ferit niciodată de la trasee precum 11 sau 102. Tehnic vorbind, s-a comportat mereu ireproşabil iar aspectul exterior, graţie profesionalismului titularilor, n-a avut niciodată de suferit. Salonul a oferit condiţii excepţionale călătorilor săi: banchete comode, mereu curate, izolaţie bună, sistem de ventilaţie şi încălzire funcţională la care s-a adăugat – întotdeauna – politeţea conducătorilor auto.
Nici astăzi, UEE nu-şi trădează vârsta; m-am deplasat în ultimele zile cu acest midibuz şi pot spune că are aceeaşi poftă de viaţă cu care l-am cunoscut iar aspectul său, atât exterior cât şi interior, este îngrijit şi oricând pregătit pentru o nouă deplasare dincolo de graniţele oraşului nostru. Până şi serviciile oferite călătorilor au păstrat tradiţia: titularul care îşi exercită meseria pe acest mijloc de transport este o persoană calmă, prietenoasă, care ştie să-şi îndeplinească sarcinile într-un mod profesionist.
Aşa cum v-am obişinuit în ultima perioadă, şedinţa foto s-a desfăşurat în terminalul de la Metro. Aşadar...
-exteriorul:






-salonul:








-cabina:







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu